Educatie /

Museum De Waag

Stromen door de tijd. Deventer, stad van de IJssel
Een reis door de stadsgeschiedenis van Deventer. Erfgoed project voor groep 5 t/m 8.

Hoe zag Deventer er vroeger uit? Hoe is ze ontstaan en welke inwoners speelden een grote rol in de geschiedenis van de stad? Wat is de rol van de IJssel? Op deze vragen krijgen leerlingen antwoord in de tentoonstelling Stromen door de tijd. Deventer, stad van de IJssel: een reis door de stadsgeschiedenis van Deventer.

In de tentoonstelling ga je terug in de tijd met missionaris Lebuinus, graaf Everhard de Saks, koopman Herbert Dapper, steenhouwer Catharina Simons en Go-Ahead keeper Leo Halle: historische personages die ieder een belangrijk hoofdstuk uit het verhaal van Deventer vertegenwoordigen. Zij nemen de leerlingen mee op een persoonlijke reis door de Deventer stadsgeschiedenis. Door middel van 3D-reconstructies en films wordt het verleden van de stad tot leven gebracht en krijgen leerlingen een uniek beeld van hoe Deventer er vroeger uitzag.

Voor groep 5,6,7 en 8 biedt Museum De Waag een educatief project aan, bestaande uit een lesbrief en een bezoek met rondleiding aan de tentoonstelling Stromen door de tijd. Deventer, stad van de IJssel. De leerlingen krijgen kijkopdrachten leren op een interactieve wijze over het verleden van Deventer.

Het lesprogramma bestaat uit een combinatie van een rondleiding en opdrachten in de tentoonstelling en creatieve doe-opdrachten. De docent ontvangt achtergrondinfo, voorbereidend lesmateriaal en verwerkingsopdrachten om museumbezoek voor de leerlingen van extra content te voorzien.

 

Project cultureel erfgoed
Groep PO groep 5, 6, 7 en 8
voortgezet onderwijs op aanvraag
Lesduur ongeveer 1 uur en 30 minuten
Periode 04-09-2017 t/m 07-01-2018
Kosten € 2,50
Begeleiders 2 vanuit school
Lesbrief Download