17.06.2018 t/m 04.11.2018

Deventer. 1250 jaar

Hoe is Deventer ontstaan? Welke inwoners speelden een rol in de geschiedenis van de stad? Wat heeft de rivier de IJssel betekend voor de ontwikkeling van Deventer? Op deze vragen krijgen bezoekers van Museum De Waag antwoord in de tentoonstelling 1250 jaar Deventer.

Niet alleen wordt het verhaal van de geschiedenis van Deventer verteld aan de hand van de topstukken uit de stedelijke erfgoedcollectie, maar bezoekers kunnen ook letterlijk een blik werpen in het verleden. Belangrijke historische locaties in de stad, zoals de dubbele stadsmuur en de stadspoort, die uit het hedendaagse stadsbeeld zijn verdwenen, zijn nu in 3D gereconstrueerd en kunnen virtueel bezocht worden. Deventer-in-3D!

Een bezoek aan de tentoonstelling begint met een spannende openingsfilm, waarin de geschiedenis van 1250 jaar Deventer in kort bestek wordt gepresenteerd. Een audiotour begeleid de bezoekers vervolgens door de historische tijdvakken en langs belangrijke personages uit de Deventer geschiedenis, van missionaris Lebuinus tot voetbalheld Leo Halle. En het bezoek eindigt natuurlijk niet in het museum. Met een speciale app kunnen bezoekers een stadswandeling maken om zelf de sporen van het verleden te gaan bekijken.

De tentoonstelling is te zien van 17 juni tot en met 4 november en vertelt het historische verhaal van Deventer en brengt de bezoeker langs hoogtepunten uit de stadsgeschiedenis.

Informatie:

Looptijd tentoonstelling: 17 juni t/m 4 november 2018
Nederlandse audiotour beschikbaar
Nederlands en Engelstalige audiotour beschikbaar door historische binnenstad

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur