17.06.2018 t/m 04.11.2018

Deventer 1250 jaar

1250 jaar geleden, in het jaar 768, bouwde de Angelsaksische missionaris Lebuinus een houten kerkje aan de oevers van de IJssel. De komst van Lebuinus betekende het begin van de ontwikkeling van Deventer; van een kleine nederzetting tot de stad van vandaag. In het kader van het jubileum van de stad toont Museum De Waag de hoogtepunten uit de geschiedenis van Deventer in de tentoonstelling Deventer 1250 jaar.De tentoonstelling biedt een reis door de tijd langs de rijke historie van één van de oudste steden van Nederland. Het geeft een overzicht van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad. Van het moment dat de missionaris Lebuinus een kerkje sticht tot de tijd van de industriële bloei van Deventer in de 19de en 20ste eeuw. De tentoonstelling is een ode aan de jubilerende stad en laat zien dat het Deventer van nu gevormd is door 1250 jaar historie.

App 3Deventer
De reis door de geschiedenis van Deventer gaat verder met de app 3Deventer. Deze app biedt een unieke beleving van het verleden van de stad. Innovatieve 3D-reconstructies tonen de stad in andere tijden op zogenaamde historische hotspots. De app biedt ook twee audiotours langs hoogtepunten in de stad.

Nieuwe aanwinsten
Onlangs zijn er twee nieuwe werken verworven voor de Deventer Collectie. In de tentoonstelling Deventer 1250 jaar zijn deze aanwinsten te zien: Het schilderij ‘Boslandschap met Latona en de Lycische boeren’ van Bartholomeus Breenbergh (Museum De Waag) en een krijttekening van Cornelis Springer (Vereniging De Waag).

Informatie:

Looptijd: 17 juni t/m 4 november 2018