18.11.2018 - 03.03.2019

Deventer Boekenstad

In de tentoonstelling Deventer Boekenstad. Twaalf eeuwen boekcultuur aan de IJssel brengt Museum De Waag de rijke geschiedenis van Deventer als eeuwenoude boekenstad. Lang voordat steden als Amsterdam en Leiden de boekencentra van Nederland waren, was Deventer in de vijftiende eeuw de boekenhoofdstad van ons land. Befaamde boekdrukkers als Richard Paffraet drukte al in 1477 het eerste boek in Deventer. Nog altijd kent de stad belangrijke grafische ondernemers, zoals Kluwer, Drukwerkdeal en Roto Smeets, waar tot op de dag van vandaag grote aantallen tijdschriften worden geproduceerd.

Met bijzondere handschriften, incunabelen en topstukken uit de collectie van de Atheneumbibliotheek en bruiklenen uit binnen- en buitenland wordt deze unieke historie tot leven gebracht, van de vroegste tijden tot op de dag van vandaag, of liever: van de middeleeuwse manuscripten van de Moderne Devotie tot en met de Donald Duck van vorige week.

Informatie:

Looptijd: 18 november 2018 t/m maart 2019