Zien & Doen / 3Deventer app

Beleef Deventer in het heden en de toekomst

3Deventer app

Museum De Waag biedt naast de audiotour in het museum ook een audiotour aan door de historische binnenstad Deventer met de app 3Deventer (www.3deventer.nl). Deze tour verbindt de tentoonstelling met de vele historische bezienswaardigheden in de stad.

Hoe zag Deventer er honderden jaren geleden uit en hoe ontwikkelt de stad zich in de toekomst?

De app 3Deventer geeft een virtueel kijkje in het verleden én de toekomst van één van de oudste steden van Nederland. Belangrijke historische gebouwen, zoals de stadsmuur of de Vikingwal, zijn door de eeuwen heen uit het straatbeeld verdwenen. Met 3Deventer komen deze gebouwen weer tot leven en zijn ze te bekijken alsof de tijd heeft stilgestaan. Werp ook een blik in de toekomst van Deventer en ontdek hoe de stad over een aantal decennia van water en energie wordt voorzien en wat er gebeurt als de stad overvol raakt, vanaf historische hotspots in de stad óf thuis vanaf de bank.

Nieuw in de app is het ‘rondje IJsselbruggen’. Kies één van de vier thema’s: Archeologie, Hanze, Kunst & Nijverheid en Weetjes. Loop het rondje ‘brug tot brug’ en krijg per thema twintig verhalen te horen over objecten/gebouwen die je tegen komt.

De app 3Deventer is gratis te downloaden in de App store en Google Play Store.