App /

De Waag

Verken Deventer in oorlogstijd!

Download nu de izi.TRAVEL app en verken Deventer in oorlogstijd!  De fiets- en wandelroutes van Deventer Bezet & Bevrijd schetsen een indrukwekkend beeld van het verloop van de oorlog in Deventer. Aan de hand van zichtbare resten, foto’s en verhalen ervaart u het Deventer van 75 jaar geleden.

 

De app bestaat uit twee fietsroutes van gemiddeld 35 km en een wandelroute van ongeveer 6 km. De routes brengen u op verschillende plaatsen in en rond de binnenstad van Deventer die in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol speelden. De fietsroutes brengen u langs 16 locaties in Colmschate, Diepenveen, Oxe, Bathmen, Lettele en Schalkhaar. De wandelroute leidt langs 21 locaties in en rond de binnenstad van Deventer. Alle routes beginnen en eindigen bij De Waag.

 

Om gebruik te kunnen maken van de wandel- en fietsroutes, dient u de izi.TRAVEL app op uw smartphone te installeren. Deze app is gratis te downloaden in de App Store of in Google Play.

 

Bent u slecht ter been maar wilt u toch de foto’s en verhalen van de bijzondere plaatsen van de Tweede Wereldoorlog in Deventer én omgeving bekijken? Dat kan! Ga naar naar de desktop versie

Wandelroute (binnenstad)

Deze route (6,3 km) leidt u te voet langs 21 locaties in en rond de binnenstad van Deventer. Aan de hand van zichtbare resten, foto’s en verhalen schetsen we een beeld van het verloop van de oorlog in Deventer van de Bezetting tot aan de Bevrijding. Een bijzondere rol is weggelegd voor de ingekleurde foto’s van Piece Of Jake. Door de zwart-wit foto’s in te kleuren en op de locatie te tonen, komt de oorlog heel dichtbij.

 

 

De wandeling begint en eindigt bij De Waag waar u de tentoonstelling kunt bekijken. De complete wandeling duurt circa 2 uur en 20 min. U kunt de route ook zelf inkorten.

Fietsroute Oost

Deze route (38 km) leidt u langs 16 locaties in Colmschate, Oxe, Bathmen, Lettele en Schalkhaar.  Aan de hand van zichtbare resten, foto’s en verhalen schetsen we een beeld van het verloop van de oorlog in Deventer van de Bezetting tot aan de Bevrijding. Een bijzondere rol is weggelegd voor de ingekleurde foto’s van Piece Of Jake. Door de zwart-wit foto’s in te kleuren en op de locatie te tonen, komt de oorlog heel dichtbij.

 

 

De fietstocht begint en eindigt bij De Waag waar u de tentoonstelling kunt bekijken. Denk er om dat u op sommige tijden op de Brink niet met de fiets mag lopen en al zeker niet mag fietsen. Start deze route pas als u bij De Waag bent.

Fietsroute West

Deze route (33 km) leidt u langs circa 15 locaties in Deventer Noord, Diepenveen en Schalkhaar.  Aan de hand van zichtbare resten, foto’s en verhalen schetsen we een beeld van het verloop van de oorlog in Deventer van de Bezetting tot aan de Bevrijding. Een bijzondere rol is weggelegd voor de ingekleurde foto’s van Piece Of Jake. Door de zwart-wit foto’s in te kleuren en op de locatie te tonen, komt de oorlog heel dichtbij.

 

 

De fietstocht begint en eindigt bij De Waag waar u de tentoonstelling kunt bekijken. Denk er om dat u op sommige tijden op de Brink niet met de fiets mag lopen en al zeker niet mag fietsen. Start deze route pas als u bij De Waag bent.