Blikrecepten /

De Waag

Deventer chef’s koken uit blik

 

Steeds meer restaurants koken met voedsel uit blik. In Zuid-Europese landen is het al lange tijd hot and happening om zelfs ín blik te serveren. In landen als Portugal en Frankrijk zijn ‘can stores’ dan ook de gewoonste zaak. Niet gek, want voedsel uit blik is soms zelfs verser dan groente bij de groenteboer en bevat geen conserveringsmiddelen.

 

Negen Deventer chef’s hebben speciaal voor de expositie BLIK een recept op de kaart gezet waarin minstens één ingrediënt uit blik komt. De receptenkaarten zijn verkrijgbaar in de expositie en de gerechten zijn te bestellen in de restaurants. Deelnemende restaurants: Hotel Huis Vermeer, ’t Arsenaal, Restaurant Bouwkunde, Boas, Engel & Bengel, Hans & Grietje, Sandton IJsselhotel, De Keizerskroon en Chez Antoinette.

 

De recepten zijn verkrijgbaar bij Museum De Waag en bij de deelnemende restaurants. Om de week wordt er een recept gepubliceerd in de Deventer Post en Indebuurt Deventer, het gepubliceerde recept verschijnt daarna op deze pagina als downloadbare PDF.
Verschenen:
Beer Can Chicken door Bob van Raan (Sandton IJsselhotel).

Sardines 2.0 door Nout Schram (Hotel Huis Vermeer). 

Zwarte Hummus door Hans Buitenhuis (Engels & Bengel). 

Kwarktaart met gelei van jasmijn thee en mango door Roy Peppelenbos (Hans & Grietje).