17.03.2019 – 29.09.2019

Verwacht: Deventer, Stad van de IJssel

Maak een reis door de tijd in Museum De Waag en beleef de rijke historie van één van de oudste steden van Nederland. De tentoonstelling Deventer, Stad van de IJssel biedt een overzicht van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad. Van het moment dat de missionaris Lebuinus een kerkje stichtte aan de oevers van de IJssel tot de tijd van de industriële bloei van Deventer in de negentiende en twintigste eeuw. Ontmoet inspirerende inwoners die ieder op eigen wijze hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de stad.

Vondsten uit de IJssel

De IJssel is bepalend voor het aanzicht van Deventer. Daarom staat deze ook centraal in Museum De Waag. Er zijn veel archeologische vondsten gedaan in de rivier, ook door de lage waterstand in het afgelopen jaar. Allerlei interessante voorwerpen uit het dagelijks leven van keramiek, metaal, hout, leer en bot kwamen naar boven. Niet alleen is er een overvloed aan fragmenten te zien, maar ook het verhaal achter de meest bijzondere vondsten.

Deventer, Stad van de IJssel

Looptijd: 17 maart 2019 t/m 29 september 2019