Vanaf 15.12.2022

Tentoonstelling / #DeventerVerhalen

vanaf 15.12.2022

#DeventerVerhalen

Museum De Waag presenteert vanaf 15 december aanstaande de tentoonstelling #DeventerVerhalen. In de tentoonstelling ontdek je bijzondere en intrigerende verhalen, objecten en foto’s die door, voor en over Deventenaren zijn gemaakt. De verhalen in De Waag zijn zeer uiteenlopend maar kenmerkend voor heel Deventer want ze geven de identiteit van Deventer weer.

Van noaberschap tot kermisfamilie

De #DeventerVerhalen tentoonstelling slaat een brug tussen cultuur en het sociale domein. Zo heeft een van de hoofdpersonen, Mien van Houten uit Bathmen, een plekje in de tentoonstelling verworven. Zij maakte tijdens haar verhuizing naar gemeente Deventer in 1972 kennis met het ‘noaberschap’ waarbij zij als jonge vrouw opeens haar dode buurvrouw stond te wassen en aan te kleden.

Ook Emine Coskun, die zichzelf een tulpenbol die vanuit Turkije in Nederland is geplant noemt, is met haar voorliefde voor De Worp te vinden tussen de talrijke verhalen, net als zesde generatie kermisondernemer Remon Bakker.

De tentoonstelling, dat onderdeel is van het gelijknamige lokale verhalenproject en vorig jaar door erfgoedorganisatie Deventer Verhaal en Bibliotheek Deventer werd geïnitieerd, is tot en met mei 2023 te bezoeken en geeft de ‘gewone’ Deventenaar een stem en een gezicht.