Tentoonstelling / Face It

Nu te zien!

Face It

Museum De Waag staat er gekleurd op. Vanaf 14 november jl. is onze nieuwe tentoonstelling Face It met verhalen van LHBTIQ+’ers uit Deventer te zien. Aanleiding vormt het 50-jarig bestaan van COC Deventer.

Regenboogverhalen uit Deventer

Op de begane grond en in de kelder van De Waag worden er persoonlijke verhalen vanuit de LHBTIQ+ gemeenschap gepresenteerd. Face It is de nieuwste tentoonstelling van Museum De Waag en vertelt over vijftig jaar geschiedenis van niet-hetero’s in Deventer. Die strijd begon met de oprichting van COC Deventer in 1972.

Strijd voor gelijke behandeling

Lesbi, homo, bi, trans of queer, de positie van LHBTIQ+ in de samenleving staat volop in de belangstelling. Face It geeft bezoekers een inkijk in deze regenbooggemeenschap in Deventer en laat zien dat strijd voor een gelijkwaardige positie binnen de samenleving nog altijd actueel is.

Op de begane grond maak je kennis met de historie en evolutie van LHBTIQ+ in Deventer. Betrokkenen vertellen over hun persoonlijke zoektocht naar hun seksuele identiteit en hoe hun omgeving daarop reageerde. De kelder van De Waag wordt ingericht als ontmoetingsruimte, waar COC-leden, scholieren en studenten activiteiten organiseren en met bezoekers in gesprek gaan.