Museumles Deventer in de Tweede Wereldoorlog /

Deventer Bezet en Bevrijd Ga met je klas op expeditie naar Museum De Waag en bezoek de tentoonstelling Deventer Bezet en Bevrijd. Deze vertelt over de aangrijpende gebeurtenissen in Deventer waaronder de bombardementen, het dagelijks leven onder Duitse bezetting, het lot van de joodse gemeenschap, het verzet en de bevrijding door de Canadezen.

Museumles
De les start in de kelder van Museum De Waag. Na een korte introductie door onze educatiemedewerkers worden de leerlingen in twee groepen verdeeld. De eerste groep krijgt een rondleiding door de expositie. De andere groep gaat in de kelder aan de slag met creatieve opdrachten die aansluiten bij de tentoonstelling. Leerlingen maken kennis met een (fictieve) Joodse vluchteling uit Deventer en bekijken een oude koffer met voorwerpen die deze vluchteling bij zich heeft gehad. Daarnaast verdiepen ze zich in verzetsdaden, zoals het coderen en vervalsen van documenten. Halverwege de museumles wisselen de groepen.

De les is geschikt voor groep 5, 6, 7, en 8.
Kosten: € 70,- per klas van maximaal 30 leerlingen, docenten/begeleiders gratis entree.
5 april t/m 20 september 2020, di. t/m vr. van 10.00 – 11.45 uur.
Voor reserveringen of meer informatie kunt u mailen naar info@deventerverhaal.nl of bellen met 0570 – 855 950.