Museumles Deventer in de Tweede Wereldoorlog /

Museum De Waag

Deventer Bezet & Bevrijd Ga met je klas op expeditie naar Museum De Waag en bezoek de tentoonstelling Deventer Bezet & Bevrijd. Deze vertelt over de aangrijpende gebeurtenissen in Deventer waaronder de bombardementen, het dagelijks leven onder Duitse bezetting, het lot van de joodse gemeenschap, het verzet en de bevrijding door de Canadezen.

In de museumles maken leerlingen kennis met een (fictieve) Joodse vluchteling uit Deventer. Een tijd waarin goed acteren pure noodzaak was om te overleven. Waarin je stalen zenuwen moest hebben en niet mocht zeggen wat je eigenlijk vindt. En hoe kom je aan eten, als je er niet mag zijn?

Met een oude koffer vol voorwerpen, die deze vluchteling bij zich had, gaan de kinderen in een spel ontdekken hoe het leven tijdens de oorlog was. En wat vertrouwen betekent. Ze verdiepen zich in verzetsdaden zoals het coderen en vervalsen van documenten. Hoe beter de papieren door de kinderen vervalst en gecodeerd worden, hoe groter de kans op overleven.

Kom naar De Waag en probeer je in te leven in een Joodse vluchteling tijdens de oorlog.

Praktische informatie De les is geschikt voor groep 5, 6, 7, en 8. Kosten: € 70,- per klas van maximaal 30 leerlingen, docenten/begeleiders gratis entree. T/m 20 september 2020, di. t/m vr. van 10.00 – 11.45 uur. Voor reserveringen of meer informatie kunt u mailen naar info@deventerverhaal.nl of bellen met 0570 – 855 950.