Speelgoed voor jong en oud /

De Waag

Met welk speelgoed speelde u als kind? In deze pop-up tentoonstelling komen voor alle generaties herinneringen boven. Uit de rijke collectie van het Speelgoedmuseum zijn hier de hoogtepunten te zien uit de jaren rond 1935, 1960, 1975 en 2000. Laat u verrassen door het speelgoed uit uw eigen jeugd! 

 

 

Groeide u op vóór of ná de oorlog, of juist later in de jaren 70 toen er weer een frisse wind in Nederland waaide? Dat maakt een groot verschil. Dit geldt natuurlijk ook voor het spelen in een digitale wereld die rond 2000 is ontstaan.

 

 

Van Meccano tot LEGO, Barbie tot Baby Born, er is herkenbaar speelgoed voor iedereen. Ook tv-series als Swiebertje, Floris, the Thunderbirds of Star Wars geven een nostalgische terugblik.

 

 

 

Een vernieuwd Speelgoedmuseum Deventer

 

Denk mee over het nieuwe Speelgoedmuseum! In de zomer van 2021 gaan de deuren weer open. Spelen en speelgoed geven kleur aan het leven. Het verbindt alle generaties en is voor jong én oud!

 

 

Momenteel is het Speelgoedmuseum Deventer voor verbouwing en herinrichting gesloten. Denk mee over het nieuwe speelgoedmuseum! Welk speelgoed mag volgens u niet ontbreken? Wat zijn volgens u belangrijke thema’s? Maatschappelijke vragen over rolpatronen en gender, diversiteit, duurzaamheid en geweld liggen voor de hand.

 

We proberen belangrijk speelgoed dat ontbreekt aan te vullen, zeker als het gaat om speelgoed van recente tijd. Gelukkig zijn er ook regelmatig schenkingen die de collectie verrijken.

 

In de kelder van De Waag vindt u een kleine selectie ‘topstukken’ uit de recent verworven grote speelgoedverzameling van mw. H.C. Ruyssenaers-Schenk uit Haarlem.

 

 

U bent van harte welkom in deze pop-up tentoonstelling van het Speelgoedmuseum in De Waag! Reserveer uw tijdslot en laat u verrassen door het speelgoed uit uw eigen jeugd!