Expositie /

Museum De Waag

15.10.2019 t/m 22.03.2020

BLIK. Van conserven tot kunst

Deventer is sinds 1919, dit jaar dus al honderd jaar lang, een echte Blikstad. Ter ere van dit jubileum én om de veelzijdigheid en het belang van blik te tonen is de expositie ‘BLIK. Van conserven tot kunst’ t/m 22 maart 2020 in Deventer te zien. Blik is duurzaam en steeds populairder in restaurants. Negen Deventer chef-koks serveren daarom culinaire hoogstandjes met producten uit blik.

   Lees verder

 

 

Blikproeverijen

 

Als onderdeel van de expositie ‘BLIK. Van conserven tot kunst’ verzorgt Lisa de Koning op 12 zondagen tussen 15.00 en 15.30 uur een blikproeverij in de kelder van Museum de Waag. Bezoekers aan de tentoonstelling kunnen hieraan gratis deelnemen.

Tijdens de blikproeverij enthousiasmeert Lisa u met smaak en zet aan tot denken over hoe blik een smaakvolle duurzame oplossing kan zijn en bijdraagt aan een beter voedselsysteem. Nederlandse producten spelen de hoofdrol in dit verhaal waarin u hoort en proeft van de grote culinaire potentie van het blik. Meer info.

Rondleidingen

 

Elke donderdag en zondag start er om 14.00 uur een rondleiding door de expositie. Een ervaren gids vertelt over Deventer als blikstad, de culinaire mogelijkheden en duurzaamheid van het metaal. De rondleiding is gratis voor museumbezoekers. Meer info.

Sponsor van de expositie is de Ardagh Group, de hedendaagse opvolger van Impress en Thomassen & Drijver. Binnenkort hoopt de blikfabriek – nog altijd in Deventer gevestigd –  verder te gaan onder de nieuwe naam Trivium Packaging