Publicatie Deventer Boekenstad /

Museum De Waag

Deventer Boekenstad kent een rijke geschiedenis. Vanaf het moment dat missionaris Lebuinus 1250 jaar geleden de IJssel overstak en aan de oevers van de rivier een missiepost vestigde, lieten Deventenaren hun sporen na in schrift.

Die geschiedenis strekt zich uit van de eerste geestelijken in de parochiekerken en de Proosdij tot de persen van Kluwer en Roto Smeets, van schrijvende zusters en broeders in de gemeenschappen van de Moderne Devotie tot de bouw van een nieuwe bibliotheek, van de eerste Deventer drukker Richard Pafraet tot de jaarlijkse Deventer boekenmarkt, en van de geleerde boeken van het Athenaeum Illustre tot de centsprenten van De Lange. Dit boek viert twaalf eeuwen boekcultuur aan de IJssel.

Het boek is verkrijgbaar voor € 29,95 in de Museumwinkel en bij boekhandel Praamstra en VVV Deventer en online via bol.com.

Onder redactie van Suzan Folkerts (de Bibliotheek Deventer/Athenaeumbibliotheek) en Garrelt Verhoeven(Deventer Verhaal) met bijdragen van Jan Bedaux, Jeroen Benders, Klaas de Boer, Lotte Eilers, Mathilde van Dijk, Georg Hartong, Susanne de Jong, Henk Nalis, Henk Slechte en Dinand Webbink.

Informatie

Titel Deventer Boekenstad
Subtitel Twaalf eeuwen boekcultuur aan de IJssel
Auteur Suzan Folkerts & Garrelt Verhoeven (red)
Omvang 320
Formaat 24,3 x 30,6
Illustrering rijk geïllustreerd in kleur
Uitvoering Genaaid gebonden
ISBN 9789462493247
Gewicht 1.804 kg