Toegankelijkheid /

De Waag

Indien er tijdens het bezoek vragen zijn, kunnen onze medewerkers altijd worden aangesproken voor ondersteuning. Wij helpen iedereen graag.

De expositiezalen en toiletruimtes zijn bereikbaar per lift. Vanwege de beperkte ruimte in het museum is gebruik van scootmobiels niet mogelijk. Er is een leenrolstoel beschikbaar. Graag deze vooraf telefonisch te reserveren. Ook zijn er vouwkrukjes te leen. Deze hoeft u niet te reserveren.

Op vertoon van een OV-begeleiderskaart mag u gratis één begeleider meenemen. Geregistreerde assistentiehonden zijn welkom. Jeugd tot 14 jaar heeft alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.

FaciliteitenHet museum beschikt over een lift, mindervalidentoilet, winkel,garderobe met kluisjes, leenrolstoel en vouwkrukjes.

Kijk hier voor verdere bezoekersinformatie, toegankelijkheid en faciliteiten:

Algemene bezoekersvoorwaardenMuseum De Waag – BezoekersinformatieMuseum De Waag – Corona bezoekersprotocolMuseum De Waag – Huisregels

HuisdierenHuisdieren zijn niet toegestaan in het museum. Voor geregistreerde assistentiehonden maakt het museum een uitzondering.

FotograferenEr is zo veel moois te zien in Museum De Waag. Daarom is het voor iedereen toegestaan voor privégebruik te fotograferen in het museum. Houdt wel rekening met de andere bezoekers en fotografeer zonder flits.

ParkerenParkeergarage Brink (vh Wilhelminabrug) is gelegen in het centrum van Deventer. De garage is permanent open en heeft lage parkeertarieven.

Openbaar vervoerHoofduitgang Centraal Station Deventer. Steek de voetbrug over en loop rechtdoor de Keizerstraat in. Aan het einde van de straat linksaf de Brink op richting het vrijstaande waaggebouw waarin Museum De Waag is gevestigd.

Met de autoVanaf de A1 volgt u de borden richting het centrum. Ga via de Deventerweg, de Zutphenseweg en het Pothoofd naar de Brink. U komt dan langs de IJssel het centrum binnen. Volg de borden voor de parkeergarage De Brink (onder de Wilhelminabrug). Vanaf hier is het ongeveer 150 meter lopen naar Museum De Waag.