Virtueel museum /

Museum De Waag

Dit is ons tentoonstellingsarchief. Ontdek de rijke geschiedenis van Deventer met behulp van onze virtual reality tours. Onze multimedia tours zijn perfect om Deventer, het museum en de collectie te ontdekken. Klik hier voor een overzicht van onze huidige tentoonstellingen.

Speelgoed voor jong en oud

Ga op virtuele tour en laat u verrassen door het speelgoed uit uw eigen jeugd!Met welk speelgoed speelde u als kind? In deze virtual reality tour komen voor alle generaties herinneringen boven. Uit de rijke collectie van het Speelgoedmuseum zijn hier de hoogtepunten te zien uit de jaren rond 1935, 1960, 1975 en 2000.

Speelgoed voor jong en oud was te zien van 10 november t/m 31 maart 2021

Deventer Bezet & Bevrijd

Beleef het indrukwekkende verhaal van Deventer tijdens de Tweede Wereldoorlog in virtual reality!Onze virtual reality tour neemt je mee op een historische reis door de tentoonstelling Deventer Bezet & Bevrijd. Deventer Bezet & Bevrijd vertelt het indrukwekkende verhaal van Deventer tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van de Duitse inval tot de bevrijding door de Canadezen. Dankzij veel film- en geluidsfragmenten, foto’s, kaarten en talloze voorwerpen ervaar je het leven van 75 jaar geleden.

Deventer Bezet & Bevrijd was te zien van 5 juni t/m 25 oktober 2020