Plan uw bezoek /

Museum De Waag

Toegangsprijzen

Volwassenen€ 9
Jeugd 13 t/m 18 jaar€ 2,50
Jeugd 0 t/m 12 jaarGratis
Museumkaart, Vereniging De WaagGratis
ICOM, Rembrandtkaart (Vereniging Rembrandt)Gratis
Cultuurkaart & studentenkaart€ 7,50
Groepen 10+ personen (prijs p.p.)€ 7,50
Combinatiekaart met Speelgoedmuseum€ 12

Openingstijden

MaandagGesloten
Dinsdag11:00 – 17:00 uur
Woensdag11:00 – 17:00 uur
Donderdag11:00 – 17:00 uur
Vrijdag11:00 – 17:00 uur
Zaterdag11:00 – 17:00 uur
Zondag11:00 – 17:00 uur

Op de volgende feestdagen is het museum geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur: Bevrijdingsdag, 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en 2e Kerstdag.

Het museum is op 1e Paasdag, Koningsdag, 1e Pinksterdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. Op 5, 24 en 31 december sluit het museum om 16:00 uur.

Praktische informatie

Museum De Waag is gevestigd in het hart van de prachtige Hanzestad Deventer.
 • Adres & Contact

  Museum De Waag
  Brink 56, 7411 BV Deventer
  T: 0570 – 640 590 (bereikbaar tijdens openingsuren)


  Heb u vragen of opmerkingen? Stuur ons een e-mail op info@deventerverhaal.nl
 • Bereikbaarheid

  Met de trein
  Hoofduitgang Centraal Station Deventer. Steek de voetbrug over en loop rechtdoor de Keizerstraat in. Aan het einde van de straat linksaf de Brink op richting het vrijstaande waaggebouw waarin Museum De Waag is gevestigd.

  Met de auto
  Vanaf de A1 volgt u de borden richting het centrum. Ga via de Deventerweg, de Zutphenseweg en het Pothoofd naar de Brink. U komt dan langs de IJssel het centrum binnen. Volg de borden voor de parkeergarage De Brink (onder de Wilhelminabrug). Vanaf hier is het ongeveer 150 meter lopen naar Museum De Waag.

  Parkeren
  Parkeergarage in Deventer. • Museumkaart

  De Museumkaart is bij ons geldig! Een jaar lang onbeperkt toegang tot ons museum maar nog geen Museumkaart in je bezit?  Let op: De Vriendenloterij VIP kaart is niet geldig!
 • Toegankelijkheid

  Is het museum rolstoeltoegankelijk?
  De expositiezalen en toiletruimtes zijn bereikbaar per lift. Vanwege de beperkte ruimte in het museum is gebruik van scootmobiels niet mogelijk. Er is een leenrolstoel beschikbaar. Graag deze vooraf telefonisch te reserveren. Ook zijn er vouwkrukjes te leen. Deze hoeft u niet te reserveren.

  Op vertoon van een OV-begeleiderskaart mag u gratis één begeleider meenemen. Geregistreerde assistentiehonden zijn welkom. Jeugd tot 14 jaar heeft alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.

  Is er een museumcafé?
  Er is geen museumcafé. NB: het zelf meebrengen van dranken zoals fris en alcohol, ijsjes of warme snacks is niet toegestaan.

  Welke faciliteiten zijn er nog meer?
  Het museum beschikt, naast een lift en een mindervalidentoilet, over een winkel met leuke Deventer accessoires en boeken. Daarnaast is er een garderobe met kluisjes waarin u uw jas en waardevolle spullen kan opbergen.

  Huisdieren
  Huisdieren zijn niet toegestaan in het museum. Voor geregistreerde assistentiehonden maakt het museum een uitzondering.

  Zijn er naast entreegeld nog andere kosten?
  Gebruik van garderobekluisjes, toiletten en audiotour is inbegrepen bij de entreeprijs. Alleen aan activiteiten waar u voor moet reserveren (bijvoorbeeld een lezing of privérondleiding) zijn extra kosten verbonden. Dit wordt dan vooraf duidelijk gecommuniceerd.

  Mag ik foto’s maken?
  Ja, dat mag want er is zo veel moois te zien in Museum De Waag. Een flits of statief gebruiken mag niet. Houd u rekening met de privacy van andere bezoekers en de medewerkers?
 • Coronamaatregelen

  We volgen het protocol van de Museumvereniging. Bekijk de actuele maatregelen die we nemen voor een veilig, verantwoord en bovenal leuk museumbezoek.