Educatie /

Museum De Waag

Tentoonstelling Deventer Boekenstad
Deventer en boeken zijn al 1200 jaar nauw met elkaar verbonden. Museum de Waag en de bibliotheek Deventer vieren samen twaalf eeuwen boekcultuur in Deventer. In een fraaie expositie besteden we aandacht aan de historie van de boekproductie. Van middeleeuwse handschriften tot modern digitaal drukwerk. In de tentoonstelling wordt stilgestaan bij bekende grafische bedrijven en uitgeverijen uit Deventer, van de Lange tot Drukwerkdeal.

Bij deze expositie is voor het onderwijs een speciale museumles ontwikkeld. Het programma bestaat uit een interactieve rondleiding door de tentoonstelling en een creatieve “doe-opdracht”, waarbij de leerlingen met de ganzenveer gaan schrijven als een middeleeuwse monnik. Voorafgaand aan het museumbezoek ontvangt de leerkracht een lesbrief met achtergrondinformatie.

De tentoonstelling is te bezoeken van 18 november 2018 tot en met 3 maart 2019. Een groepsbezoek kost € 70,- per klas (max. 30 leerlingen). Docenten en begeleiders mogen gratis naar binnen. Bij minder dan 20 leerlingen geldt een tarief van €2,50 per leerling.

Voor aanmelding of meer informatie kunt u mailen naar info@deventerverhaal.nl of bellen naar 0570 – 85 59 50.

 

Project cultureel erfgoed
Groep PO groep 5, 6, 7 en 8
voortgezet onderwijs op aanvraag
Lesduur ongeveer 1 uur en 45 minuten
Periode 18-11-2018 t/m 03-03-2019
Kosten € 70,- per klas, docenten en begeleiders zijn gratis
Begeleiders minstens 2 vanuit school
Lesbrief volgt