Educatie /

Museum De Waag

Deventer 1250 jaar
Hoe zag Deventer er vroeger uit? Hoe is de stad ontstaan en hoe ontwikkelde zij zich? Op deze vragen krijgen leerlingen antwoord in de tentoonstelling Deventer 1250 jaar. Bij deze tentoonstelling is een lesprogramma ontwikkeld in Museum De Waag voor groep 5,6,7 en 8.

Wanneer  leerlingen Museum De Waag binnengaan beginnen ze aan een reis naar het verleden van Deventer en nemen vijf historische personages waaronder missionaris Lebuinus en Go-Ahead keeper Leo Halle ze mee langs belangrijke hoofdstukken uit de stadsgeschiedenis. Leerlingen maken kennis met deze hoofdpersonen en ontdekken hoe een kleine nederzetting van een paar boerderijen kon uitgroeien tot een belangrijke stad.

Museum De Waag vindt het belangrijk om kinderen in Deventer kennis te laten maken met de rijke historie van de stad. Voor het basisonderwijs is bij deze tentoonstelling een nieuwe museumles ontwikkeld. Het programma bestaat uit een interactieve rondleiding en creatieve doe-opdrachten waarbij het ontstaan van de stad door de eeuwen heen de rode draad is.

Een groepsbezoek kost € 2,50 per leerling. Docenten en begeleiders mogen gratis mee. De tentoonstelling is te bezoeken vanaf 19 juni tot en met 2 november 2018.

Voorafgaand aan het museumbezoek ontvangt de leerkracht een lesbrief  met achtergrond informatie.

Voor aanmelding of meer informatie info@deventerverhaal.nl of via 0570-855950.

 

Project cultureel erfgoed
Groep PO groep 5, 6, 7 en 8
voortgezet onderwijs op aanvraag
Lesduur ongeveer 1 uur en 45 minuten
Periode 19-06-2018 t/m 02-11-2018
Kosten € 2,50
Begeleiders 2 vanuit school
Lesbrief lesbrief-deventer-1250-jaar