Skip to main content

Educatie

Schilderkunst in Deventer? Kom in Museum De Waag leren van oude meesters en moderne vervalsers. Op de speciale Topstukkenzaal op de eerste verdieping van de historische waag, gelegen aan de Brink in Deventer, sta je oog in oog met Deventer meester-schilders van de afgelopen vijf eeuwen! Kinderen leren kijken naar en denken over schilderkunst, aansluitend op kerndoel 56 (erfgoededucatie).

Stuur een e-mail
Boek nu!

Leer kinderen kijken naar en denken over schilderkunst…

Educatief aanbod
Museum De Waag biedt speciaal voor scholen een educatief programma aan op basis van deze topstukkencollectie. Hierin leren kinderen kijken naar en denken over schilderkunst, aansluitend op kerndoel 56 (erfgoededucatie). Het programma is gericht op primair en voortgezet onderwijs.

Het centrale thema in het brede educatieve programma is ‘echt nep’. Deze verwijzing naar Magritte’s beroemde 'Ceci n'est pas une pipe' daagt kinderen uit na te denken over ‘echt’ en ‘nep’ in de schilderkunst. Aanleiding is het werk van meestervervalser Van Meegeren, maar bij veel meer schilderijen in de collectie kun je nadenken over de relatie tussen schilderij en werkelijkheid...

  • Primair Onderwijs / Groep 4-5-6: Echt nep – kijken naar kunst

  • Primair Onderwijs / Groep 6-7-8: Echt nep – selfies en schilderkunst

  • Voortgezet Onderwijs / Klas 1-2-3: Echt nep – de vervalser vervalst?

Na de aanvraag neemt één van onze medewerkers zo spoedig mogelijk contact met je op! Wens je vooraf meer informatie over onze paketten of heb je een vraag over je boeking dan kun je contact opnemen met Monique Wezenberg via educatie@deventerverhaal.nl of 0570-855950.

Meer informatie?

Neem contact op met onze collega Monique om meer te weten te komen over de mogelijkheden op het gebied van educatie.

Monique Wezenberg

Projectmedewerker Educatie educatie@deventerverhaal.nl 0570 - 855 950